Nye Easee Charge Core ladestasjon

Postat av KAROLINE OLSEN

Nye Easee Charge Core ladestasjon
Nå er endelig den nye Easee Charge Core her - den skalerbare, fremtidssikre ladesystemet for større ladeanlegg. Installasjonmetoden som vi alle elsker er den samme. Det betyr at det er mulig å velge mellom en infrastruktur bestående av flatkabel, koblingsboks, eller koble direkte i hver enkelt bakplate i serie.

Nye NexBlue Edge

Postat av KAROLINE OLSEN

NexBlue Edge
Nye NexBlue Edge ladeboks for elektriske kjøretøy fungerer både på 1- og 3-fase med opptil 22 kW ladestyrke. Designet for å gi en sømløs ladeopplevelse av ditt elektriske kjøretøy. NexBlue Edge er intelligent og tilpasser seg alle elbiler, støtter alle strømstyrker (6-32A) og alle strømnett (IT, 230V/1+3-fase, TT og TN 400V). 

Easee Lite samsvarer med IEC 62955

Postat av KAROLINE OLSEN

Easee Lite samsvarer med IEC 62955

Easee skrev i dag under på en oppdatert samsvarserklæring for ladeboksen Charge Lite. I den nye versjonen deklareres det at DC-deteksjonen (RDC-DD) er i samsvar med IEC 62955:2018. 

Dette gjør hverdagen enklere og billigere for elektrikere, som dermed slipper å bruke ekstra tid på å skrive avvik fra NEK 400, eller montere fordyrende Type B-vern i Charge Lite-installasjoner. 

Sammen med ny samsvarserklæring er det også utarbeidet en funksjonsbeskrivelse for RDC-DD-maskinvaren i Charge Lite. Denne er laget i samarbeid med Rejlers Elsikkerhet.

Ladeguiden: Hva er forskjellen mellom P1 og HAN ?

Postat av KAROLINE OLSEN

<font color="#70AD47">Lade</font>guiden: Hva er forskjellen mellom P1 og HAN ?
P1 og HAN-porten er betegnelsen på den fysiske utgangen på smartmåleren din. Denne utgangen gjør det mulig for en forbruksmåler (f.eks. en Equalizer) å lese av strømforbruket i boligen eller bygget i sanntid. HAN-porten er i utgangspunktet stengt og du ta kontakt med nettleverandøren din for å åpne den. P1-porten er vanligvis åpen. Ingen forbruksmålere vil ikke fungere med en lukket port ettersom de får både data (strømforbruket) og strøm for å drifte sanntidsmåleren.

Ingen tiltak kreves for Easee Home og Charge

Postat av KAROLINE OLSEN

Ingen tiltak kreves for Easee Home og Charge
Elsäkerhetsverket har utstedt en beslutning om at ingen umiddelbare tiltak er nødvendige for allerede installerte Easee Home og Easee Charge ladestasjoner, ettersom risikoen for alvorlige feil er lav. Det oppfordres likevel til rapportering av eventuelle feil. Et salgsforbud fra mars 2023 fortsetter å gjelde for disse modellene på grunn av tekniske og dokumentasjonsmangler. Easee har tre uker til å anke beslutningen og to måneder til å levere en feilprognose, med en oppfølgingsrapport om feilutfallet innen ti månader for å sikre produktets sikkerhet over tid.

Vanntett? Vannbestandig? Hva er forskjellen? - IP-klassifisering - Ladeguiden

Postat av KAROLINE OLSEN

IP-klassifisering - Ingress protection
Hva vil det sil at en ladekabel er vannbestandig? Er en ladekabel vanntett? Produsenter bruker klassifiserer vanninntrengingen basert på en internasjonal standard, ofte forkortet IP (Ingress Protection).

Alt du trenger å vite om ladekabler - Ladeguiden

Postat av KAROLINE OLSEN

Alt du trenger å vite om ladekabler - Ladeguiden
Ladeguiden vår svarer på mange spørsmål når man får seg sin første elbil eller ladbare hybrid. I denne delen av ladeguiden har samlet de mest vanlige spørsmålene knyttet til ladekabler. Har du andre spørsmål knyttet til ladekabler er det bare å ta kontakt med oss via chat, e-post eller per telefon.

Oppdatering på tilskudd / støtte for ladeanlegg i Oslo

Postat av KAROLINE OLSEN

Oppdatering på tilskudd / støtte for ladeanlegg i Oslo
Oslo kommune har nylig gjort (januar 2024) endringer på sine ordninger på tilskudd. Borettslag og sameier i Oslo kan nå motta tilskudd til oppgradering/etablering av ladeinfrastruktur. Tilskuddet / støtten er nå maksimalt 50% av godkjente investeringskostnader (infrastrukturkostnader), og begrenset oppad til 8 000 kroner per ladepunkt. Dette varer ut 2024.

Få 10 000 kr tilbake fra ENOVA ved kjøp av smarthjem systemet Strømkontroll 2.0

Postat av KAROLINE OLSEN

Få 10 000 kr tilbake fra ENOVA ved kjøp av smarthjem systemet Strømkontroll 2.0
Har du i løpet av det siste 12 månedene installert en ladeboks fra Easee (Home eller Lite) eller Zaptec GO? Da har du muligheten til få 35% (opptil 10 000 kr) tilbake av den totale kostnaden. Ved å investere i smarthjem systemet Strømkontroll 2.0 fra Futurehome, så oppfyller du kravet fra ENOVA-kravet for smarte energi- og klimatiltak.

Støtte til elbil-lading i borettslag og sameier - Stavanger kommune

Postat av KAROLINE OLSEN

Tilskudd / støtte til infrastruktur til ladeanlegg - Stavanger kommune - Elbilgrossisten
Visste du at borettslag og sameier i Stavanger kommune kan motta tilskudd til oppgradering/etablering av ladeinfrastruktur? Husk at dere kan søke om støtte til å oppgradere eller etablere ladeinfrastruktur slik at det blir enklere å lade hjemme. Hensikten er å stimulere til trygg og enkel hjemmelading for el- og hybridbiler. Tilskuddet / støtte er maksimalt 150 000 av godkjente investeringskostnader (infrastrukturkostnader), og begrenset oppad til 10 000 kroner per ladepunkt.

Tilskudd til ladeinfrastruktur i boligselskap - Trondheim kommune

Postat av KAROLINE OLSEN

Tilskudd / støtte til infrastruktur til ladeanlegg - Trondheim kommune - Elbilgrossisten
Visste du at borettslag og sameier i Trondheim kommune kan motta tilskudd til oppgradering/etablering av ladeinfrastruktur? Husk at dere kan søke om støtte til å oppgradere eller etablere ladeinfrastruktur slik at det blir enklere å lade hjemme. Hensikten er å stimulere til trygg og enkel hjemmelading for el- og hybridbiler. Tilskuddet / støtte er maksimalt 20% av godkjente investeringskostnader (infrastrukturkostnader), og begrenset oppad til 5 000 kroner per ladepunkt.

Tilskudd / støtte for ladeanlegg for borettslag og sameier i Bergen kommune

Postat av KAROLINE OLSEN

Arendalsgata 14 - Ladeanlegg- Systemlading - Borettslag - Sameie - Elbilgrossisten

Visste du at borettslag og sameier i Bergen kommune kan motta tilskudd til oppgradering/etablering av ladeinfrastruktur? Husk at dere kan søke om støtte til å oppgradere eller etablere ladeinfrastruktur slik at det blir enklere å lade hjemme.Tilskuddet / støtte er maksimalt 20% av godkjente investeringskostnader (infrastrukturkostnader), og begrenset oppad til 5 000 kroner per ladepunkt (maksimalt 200 000).SøknadsfristDu kan søke hele året. Vi behandler innkomne søknader fortløpende.BehandlingstidForventet saksbehandlingstid er 3 uker fra innsendt søknad.GyldighetstidTilsagn på innvilget søknad er gyldig 12 md. Det vil si at søker har 12 md. på å gjennomføre tiltaket og sende sluttrapport/ferdigmelding.   Kriterier og retningslinjer Støtten...