Ladeguiden: Lading av Renault ZOE, Kango E-Tech og Nissan Townstar på IT-nettet - Elbilgrossisten

Lading av Renault ZOE, Kango E-Tech, Mercedes Citan og Nissan Townstar har en utfordring på det norske IT-strømnettet. Årsaken er at bilene har en ombordlader (OBC) som krever en N-leder (null-leder) for å kunne lade. IT-nettet har ikke dette og for å få ladet disse bilene må ombordladeren i bilen få dette via 3 mulige løsninger:

 

1) TN-C / S strømnett inn til boligen

Boligen er tilknyttet en transformatorkiosk som leverer «400V» inn til boligen og dette i strømnettet vil det være en N-leder tilgjengelig. Derfor vil bilene kunne lade uten problemer når boligen/eiendommen har dette strømnettet uavhengig av hvilken ladeboks du har. Se illustrasjonen nedenfor:

 

Ladeguiden - Lading av Renault ZOE - Elbilgrossisten AS


2) Egen skilletransformator (trafo) på strømkursen til ladeboksen(e)

Hvis boligen er koblet til IT-nettet så kan en løsning være å investere i en skilletransformator forankoblet ladeboksen(e). En skilletrafo vil lage to separate strømnett, med 230V IT 2-fase eller 230V IT 3-fase på inngangen (primærsiden). På utgangen (sekundærsiden) av transformatoren får man 230V 1-fase (TN-S) eller 400V 3-fase. Dermed kan man koble hvilken som helst ladeboks til sekundærsiden og du får ladet overnevnte biler, samt alle andre elektriske kjøretøy. Fordelen med å bruke en skilletransformator er at jordfeil på IT-nettet ikke forplanter seg videre til sekundærsiden på transformatoren, og dette eliminerer feil på lading som følge av jordfeil på primærsiden.

Vi har et stort utvalg av skilletransformatorer i vårt sortiment som kan kombineres med hvilken som valgfri ladeboks

Ladeguiden - Lading av Renault ZOE - Elbilgrossisten AS 

3) Portabel skilletransformator

Vår universale og portable ladeløsning SPARK BOX eller SPARK BOX 2 for Renault ZOE, Kango E-Tech og Nissan Townstar er skilletransformator i et mindre format.

SPARK BOX
Leveres med et vanlig husholdingsstøpsel og type 2 plugg - slik at du kan lade fra alle stikkontakter. Ladekabelen kan kombineres med en type 2 til schuko adapter slik at det er mulig å lade fra ladestasjoner som ikke er tilkoblet TN-nettet. 

SPARK BOX 2

Denne leveres med type 2 plugger i begge ender slik at du kan lade direkte fra alle ladebokser som er tilkoblet IT/TT-strømnettet.

Nedenfor er en illustrasjon med SPARK BOX
Ladeguiden - Lading av Renault ZOE - Elbilgrossisten AS 

Illustrasjon med SPARK BOX 2

SPARK BOX 2 - Portabel ladeløsning - Ladeløsning for Renault ZOE - Elbilgrossisten

 

Har du fortsatt spørsmål eller er usikker? Ta kontakt med oss på hei@elbilgrossisten.no eller vår chat på høyre side.

Renault ZOE - Lading på IT-nettet - Elbilgrossisten

Nyhetsbrev

Abonner på nyhetsbrevet for å få siste oppdateringer, konkurranser og supertilbud.