Ladeguiden: Lading av elbil i utlandet - Belgia

Belgium flag - Lading i utlandet - Elbilgrossisten

Stikkontakter i Belgia

 Spenning: 230V Frekvens: 50 Hz
Type C stikkontakt - Elbilgrossisten Type E stikkontakt - Elbilgrossisten

Anbefalte ladekabler / adaptere

Det anbefales å ha mode 3 ladekabel for å lade fra offentlige ladestasjoner og en mode 2 ladekabel mot vanlig husholdningskontakt (schuko) på tur. I Belgia bruker dem schuko Type C (uten jord) og E (jordpinne kl 12) og kun schukoplugg Type F med ekstra pinnehull passe. Merk at lading via type C kan medføre at ladekabel ikke vil fungere grunnet fravær av jording (grunnet sikkerhet).

Ladetips

De fleste offentlige ladestasjoner har type 2 kontakt og krever et abonnement og ladekort fra lokale leverandører. Offentlige ladestasjoner finner du på Oplaadpalen.nl og de gir deg den mest oppdaterte informasjonen og de har også applikasjon for Apple iOS og Google Play.

  • PlugSurfing
    • Et abonnement fra PlugSurfing og app gir deg tilgang til offentlige ladestasjoner i Belgia, England, Frankrike, Kroatia, Italia, Nederland, Spania, Tyskland og Østerrike.

  • New Motion
    • New Motion er Europas en av de mest brukte applikasjoner for søk etter ladepunkter og det er gratis å bestille et ladekort som gir tilgang til over 80.000 ladepunkter i Europa.

Tilbake til oversikten

    Nyhetsbrev

    Abonner på nyhetsbrevet for å få siste oppdateringer, konkurranser og supertilbud.