Ladeguiden: Lading av elbil i utlandet - Frankrike

Ladeguiden - Lading i utlandet - Frankrike - Elbilgrossisten

 Stikkontakter i Frankrike

Spenning: 230V

Frekvens: 50Hz
Type C stikkontakt - Elbilgrossisten Type E stikkontakt - Elbilgrossisten

Anbefalte ladekabler / adaptere

Det anbefales å ha mode 3 ladekabel for å lade fra offentlige ladestasjoner og en mode 2 ladekabel mot vanlig husholdningskontakt (schuko) på tur. Frankrike har to typer stikkontakter, Type C (uten jord) og Type E med jordpinne (kl12). Ved bruk av Type E vil ladekabel med schukoplugg Type F med ekstra pinnehull passe. OBS! Frankrike er et av få land som bruker Type 3C kontakt på offentlige ladepunkter. Dermed må du ha egen ladekabel fra Type 3C til type 1/2 for å lade fra disse, men sjekk i forkant om ladepunktetene du har tenkt til å benytte har type 2 kontakt slik at du slipper å kjøpe en ekstra ladekabel. Hvis du kjører Tesla kan et CHAdeMO-adapter være praktisk å ha. Merk at mange ladekabler tester for jording før lading starter (grunnet sikkerhet) og mangel på jord kan medføre at ladekabelen nekter å starte ladingen. 

Ladetips

 • Chargemap.fr

  • Offentlige ladestasjoner finnes du enklest på Chargemap.fr som gir den mest oppdaterte informasjonen. Du kan bestille ladekort og de har app for Apple iOS og Google Android.

 • Ladekort for hurtigladere

  • Det anbefales å bestille ladekort fra Corri-door og Kiwhi for å få tilgang til hurtigladere (CHAdeMO/CCS) og Type 2 ladestasjoner over hele landet. NB! Følg eksplisitt informasjon som gjelder for utenlandske statsborgere når du bestiller ditt ladekort.

  • Ladeapp


  Tilbake til oversikten

  Nyhetsbrev

  Abonner på nyhetsbrevet for å få siste oppdateringer, konkurranser og supertilbud.